Mød Karen

Med en udannelse som journalist og yogalærer og ti års baggrund som redaktør i magasinbranchen har Karen skrevet 6 bøger om yoga, stress, sundhed og trivsel. Ved siden af bøgerne skriver hun for forskellige udenlandske og danske medier og bliver jævnligt brugt som ekspert i artikler om yoga og livsstil. Derudover holder Karen foredrag for virksomheder, organisationer og foreninger om at mindske stress og styrke mental sundhed. Hun hjælper folk med at få ro på og finde indre frihed og afholder også rejser og events, hvor du får mulighed for at komme i dybden med dig selv, krop og sind, gennem yoga, meditation og coaching.

Jeg hedder Karen – er en god årgang ‘80 og bor i surburbia med min kæreste Niels og vores lille datter Johanna. Med en udannelse som journalist og yogalærer og ti års baggrund som redaktør i magasinbranchen har jeg skrevet seks bøger om yoga, stress, sundhed, trivsel og personlig udvikling. Derudover holder jeg foredrag for virksomheder, organisationer og foreninger om at mindske stress og styrke mental sundhed. Du kan også komme med på rejse og til events, hvor du får mulighed for at komme i dybden med dig selv – krop og sind – gennem yoga, meditation og coaching.

Jeg skriver her på bloggen om yoga, meditation og langsom livsstil. Jeg deler ud af mine egne erfaringer og oplevelser – ikke mindst de mindre positive af slagsen. For jeg tror ikke på, at vi får indre ro på ved at gemme os bag masker og tegne glansbilleder, men ved at se ærligt på og fortælle ærligt om os selv. Derfor har jeg både i bøger, klummer og foredrag fortalt om alt fra alvorlig stress til skammen og smerten ved at have været udsat for et alvorligt overgreb som ung – og hvordan yoga har hjulpet mig igennem.

Jeg har igennem de sidste ti år gennemført ti trainings inden for krop, sind, yoga og meditation. Uanset om jeg skriver, holder foredrag eller underviser formidler jeg med en personlig tilgang yogaens gamle visdom kombineret med ny viden og forskning om veje til mindre stress, dybere ro, bedre trivsel og højere livskvalitet.

Jeg er mega nysgerrig på at udforske, udtrykke og forstå mig selv, andre og verden omkring mig. Jeg insisterer på at skabe det bedste ud af livet – med alt det lort, leverpostej og lagkage, som det nu engang indebærer. Livets røvture har lært mig, at det – for mig – gælder om at leve et bevidst liv med mening og få det bedste ud af mine dage. Gør det, der gør dig glad. Hvad end det så vil sige for dig.

For mig handler det om at:

Elske røven ud af bukserne
– Jeg tror dybest set på, at vi er her for at elske. Give og modtage kærlighed ubetinget. At blive mor har for mig været den største øjen- og hjerteåbner. Størst af alt er kærligheden, som bekendt, og den mere end noget andet, må være vejen frem til at skabe empatiske og næstekærlige mennesker, der kan vokse op og gøre verden til et klogere og kærligere sted. For mig er yoga og meditation den bedste måde gang på gang at komme tilbage til mit hjerte og leve livet derfra.

Nyde hverdagen
– Min hverdagslykke er at vågne med ro på og kys i panden fra min kæreste. Vores datter sovende i armhule. Hendes lillebror sparkende i maven.  Earl Grey te til morgenmaden. Gåtur i skoven. Tid på yogamåtten. Skrivefred på hjemmekontoret. Duften af vådt græs, drypkaffe og nye bøger. Læsetid i lænestolen. Middage med lange snakke og mine bedste damer. Meditation når mørket falder på. Varme bade og tidligt i seng. Så simpelt er det sgu egentlig. 

 Finde, forstå og stå ved mig selv
– “The privilege of a lifetime is to become who you truly are” , sagde Jung. Og det er også en af yogaens tanker. Filosofien pointerer, at yoga stilner sindets bevægelser og at yoga sker, når vores sind er stille. Derfra kan smuk proces begynde at udfolde sig. Den handler om at lære os selv at kende og afmontere de mønstre, overbevisninger og overlevelsesmekanismer, der forhindrer os i at hvile i vores sande natur og leve et autentisk liv. Jeg er dybt fascineret af kroppens intelligens og hvor meget power og visdom, vi har inden i. Det ønsker jeg, at vi moderne mennesker vågner op til. Og det kan yoga og meditation støtte op om.  Det om at komme ud af hovedet. Ned i kroppen. Ind i hjertet. På den måde kan du bedre finde tilbage til dig selv. Udforske dig selv. Finde ro i dig selv. Stå ved dig selv. Udtrykke dig selv. Være god ved dig selv – og andre.

Få ro på
– Det moderne liv foregår i et tempo, som sætter nervesystemet i et konstant overdrive og gør os til adrenalin-junkier. Alt for mange kæmper med stress, søvnløshed og med at finde tid til de vigtigste ting i tilværelsen. Derfor kan det være svært at mærke og høre og reflektere over noget som helst, når vi drøner derudaf. Så personligt tror jeg på, at vejen til et meningsfyldt liv i første omgang går gennem at få ro på. Jeg har skrevet en bog om slow living ”Langsom livsstil – kunsten at få ro på”. For mig handler det om gøre op med travlhedens tyranni og sænke farten i en verden, der bliver hurtigere og hurtigere. Den grundlæggende pointe er, at vi får mere ud af de ting, vi gør, hvis vi tager os tid til at gøre dem ordentligt – og det vil ofte sige langsommere. Langsom livsstil handler om at genlære at slappe af, finde fordybelse og fokus, dyrke fællesskabet, komme tilbage til naturen, spise i overensstemmelse med naturen, styre sin skærmtid, unplugge, prioritere og tage sig tid til at være nærværende. Det handler om indre og ydre bæredygtighed, at få det bedste ud af livet, ikke det meste.

Passe på os selv, hinanden og jorden
– For mig at se er yoga et altruistisk projekt. Derfor skal det, som yoga og meditation kan lære os, med ud i hverdagen. Yoga skal laves der hvor livet leves. Om det er i køen i supermarkedet klokken syttennululvetime, på arbejdet, i en diskussion med kæresten eller i vores forbrugsvaner. Jeg tror på, at yoga, meditation og langsom livsstil kan gøre noget godt for de fleste. Og det brænder jeg for at formidle; yoga for livet. Lad os passe på os selv, hinanden og vores jord.

 
“If your everyday practice is to open to all your emotions, to all the people you meet, to all the situations you encounter, without closing down, trusting that you can do that — then that will take you as far as you can go. And then you’ll understand all the teachings that anyone has ever taught ”  – Pema Chödrön

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg også med her

Få inspiration i din inbox