Uffe Elbæk: Det hele skal nok ende godt

Det er ikke alle kvinder, der er feminister, og det er ikke alle feminister, der er kvinder. Alternativets Uffe Elbæk – og en af mine store helte i øvrigt – er:

“Jeg har altid kaldt mig selv for feminist. Nogen gange til både forundring, men også til irritation (tror jeg), for mine mandlige venner og kollegaer. Men for mig er det at være feminist ensbetydende med, at man ønsker ligestilling for alle. Så min indre feminist glæder sig til den 8. marts. Dagen er både en klassisk økonomisk og politisk ligestillingsmanifeststion, hvor vi får sat fokus på den strukturelle ulighed, der desværre stadig er mellem mænd og kvinder. Men 8. marts er samtidig også en hyldest til mangfoldighed, demokrati og frigørelse – for os alle sammen.”

Hvad laver du i dag?
Jeg har fejret dagen med min MF-kollegaer på den Grønne Gang på Christiansborg. Vi har hele ugen sat fokus på ligestilling og mangfoldighed. Både i folketingssalen og på Alternativets forskellige sociale medieplatforme. Og i aften skal jeg til 8. Marts-fest på Vega.

Hvem er et af dine feministiske forbilleder?
Jeg har mange. Faktisk. Nogle er nu døde, andre er i den grad still going strong. Her nogle af dem: Emma Goldman, amerikansk anarkist fra forrige århundrede, Anita Roddick, grundlægger af BodyShop, Inge Eriksen, forfatter, Vigdís Finnbogadóttir Islands og verden første kvindelig præsident, Patti Smith, poet, aktivist og musiker, Margot Wallsröm, udenrigsminister i Sverige, Hanne-Vibeke Holst, forfatter, Elisabeth Møller Jensen, grundlægger og tidligere direktør på Kvinfo, Suzanne Brøgger, forfatter og kunstner, Angela Davis, amerikansk politisk aktivist og professor, Minna Grooss, skribent, musiker og forfatter….og sådan kunne jeg blive ved.

Hvilken bog bør alle (kvinder) læse?
Fanny af Erica Jong. Det er godt nok rigtig, rigtig mange år siden jeg læste den, men den gjorde et kæmpe indtryk på mig. Der er så meget gang i den bog. Ja, den er et sandt friheds-festfyrværkeri af røverhistorier, sex, politiske intriger og….ja, feminisme. Sådan læste jeg den ihvertfald.

Hvad er det bedste råd en kvinde har givet dig?
“Det hele skal nok ende godt”. Sagt af min mor….som forøvrigt også er feminist.

Følg Uffe Elbæk her

Tags: , , ,

Relaterede artikler

Forrige indlæg Næste indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0 shares

Følg også med her

Få inspiration i din inbox